Toggle Tags

Tagcloud navigation

Just click according to your interests - the bigger the word, the more information available!

Tags:

Krebsforschungslauf © MedUni Wien Angerer

//// Österreich

„Futás a rák ellen” prevenciós esemény

Október 4-én kerül megrendezésre a 8. „Futás a rák ellen” prevenciós esemény a Bécsi Egyetemen.

 

A rákos megbetegedések száma évről évre növekszik. Ausztriában évente több mint 37.000 ember betegszik meg rákban. A betegek felét a bécsi AKH Kórházban kezelik. Az évente megrendezésre kerülő „Futás a rák ellen” prevenciós esemény lehetőséget arra, hogy többet tudjunk meg a rákos megbetegedésekről, a betegség elleni küzdelemről és a MedUni kutatómunkájáról.

Idén a „Futás a rák ellen” prevenciós esemény (Krebsforschungslauf) 2014. október 4-én 10:00 és 14:00 óra között az egyetem területén (9., Altes AKH, Hof) kerül megrendezésre. Akik egyénileg szeretnénk résztvenni az eseményen, azonak 9:00 órakor kell jelentkezni a start/cél vonalnál. Nevezés ára 15 euró. Cégek számára lehetőség van az esemény szponzorációjára. 

Rákkutatási törekvés a Bécsi Orvostudományi Egyetemen

A rákkutatási törekvés 2005-ben indult. Az intézmény elsődleges célja a kutatáshoz szükséges anyagiak megteremtése, annak érdekében, hogy Bécsi Orvostudományi Egyetem (MedUni Wien) a különböző érdekcsoportoktól függetlenül, nemzetközi szinten részt tudjon venni a rák elleni küzdelemben.

További információ: meduniwien.ac.at